Waar kinderen zich thuisvoelen
Kinderdagverblijf 't Krielje
Ieder kind als stralend middelpunt
Kinderdagverblijf 't Krieltje
Beleef het buitenleven op de boerderij
Kinderdagverblijf 't Krieltje

Slapen bij ‘t Krieltje

Van al dat spelen word je moe daarom hebben we 4 slaapkamertjes met daarin stapelbedjes om weg te kunnen dromen.

De slaapkamertjes zijn aan de noordzijde van de boerderij, dus heerlijk koel in de zomer en door de vloerverwarming aangenaam in de winter. De muren zijn van een speciaal steensoort gemetseld, deze steen neemt het geluid op. Hierdoor zijn de slaapkamertjes erg stil. Alle slaapkamertje hebben een nooddeur, zodat we snel naar buiten kunnen in geval van een panieksituatie.

Wij zorgen voor het beddengoed en de slaapzakken. Als uw kind een dagje thuis is, hangt het beddengoed van uw kind aan de kapstok en slaapt er een ander kindje in het bedje. Maar nooit op dezelfde dag! Uw kind heeft altijd een bedje waarin het kan slapen of uitrusten, ongeacht het tijdstip dat het kind naar bed wil.

Naast de bedjes in de slaapkamertjes hebben we ook babyhuisjes. Dit zijn speciale baby bedjes voor buiten waarin baby’s veilig kunnen slapen. Door het gaas blijven de bedjes vrij van muggen en andere insecten. 

De frisse buitenlucht zorgt voor een gezonde groei van de longen en vermindering van de kans op astma en allergieën. Met een mutsje en een skipak blijven ze ook op een koudere dag heerlijk warm. In Scandinavië wordt veel gebruik gemaakt van dit soort bedjes. Onze ervaring is dat kinderen er over het algemeen langer in slapen. U kunt als ouder zelf aangeven of u gebruik wilt maken van de babyhuisjes. En zo ja, onder welke voorwaarden.

We zien dat de oudere peuters soms te groot en te stoer zijn voor de ledikanten. Zij mogen als ze niet meer naar bed willen, uitrusten in een bedstede. Meestal zijn ze dan toch nog gauw naar dromenland vertrokken. Komt natuurlijk door het harde werken op de boerderij.