Waar kinderen zich thuisvoelen
Kinderdagverblijf 't Krielje
Ieder kind als stralend middelpunt
Kinderdagverblijf 't Krieltje
Beleef het buitenleven op de boerderij
Kinderdagverblijf 't Krieltje

Buitenleven bij ‘t krieltje

Buiten hebben we een ruime tuin, waar ook voor de baby wat te beleven valt. Zij kunnen in een beschutte omgeving, tegen een heuvel op kruipen en eraf rollen of glijden.

Als de kinderen groter worden kunnen ze de rest van de tuin gaan ontdekken. Een glijbaan, hout om de wagens achter de trekkers/fietsjes mee te vullen of om mee te bouwen. Verder een fietsparcours en 4 zandbakken. 4 Zandbakken, waarom niet 1 grote? Omdat het heerlijk is om met zand te slepen!

De tuin is zo aangelegd dat we snel naar buiten kunnen. Buitenspelen vinden we heel fijn en doen we vaak maar mocht het te hard regenen dan kunnen we spelen in de overdekte steeg. Wij zorgen voor een overall en laarsjes als dat nodig is. Zorgt u voor kleding die tegen een stootje kan?

In de tuin zijn de dierenverblijven. De kinderen mogen helpen met het voeren en verzorgen van de dieren. We hebben konijnen en kippen maar we gaan ook regelmatig met een groepje kinderen naar de koeien van onze overburen toe. Tussen de koeien spelen we met het stro en voeren de kalfjes. Het is al meerdere malen voorgekomen dat de kinderen een kalfje geboren zagen worden.
Het is ook erg mooi om te zien hoe de koeien na een winter lang op stal staan, enthousiast naar buiten rennen.

Als het pad in het land droog is, gaan we ook regelmatig kijken in het land. Samen van de strobalen springen of kijken hoe de aardappels groeien en op de terugweg een suikerbiet uit de aarde trekken en meenemen voor de konijnen.

Zo brengen we de kinderen in contact met de natuur en het boerenleven.